fbpx

Luangkan Masa Bersama Keluarga

Tinggalkan Selebihnya Kepada

Bagaimana Biztory Membantu Anda?

Urus Quotation & Invois Anda

Semasa anda fokus untuk mendapatkan lebih banyak jualan.

Sama ada anda sedang dalam perjalanan atau perlu menghantar invois secepat mungkin, anda boleh menyelesaikannya dalam satu klik.

Urus Aliran Tunai Anda

Fahami prestasi perniagaan anda.

Biztory membolehkan anda bukan sahaja menjejaki jualan dan perbelanjaan, tetapi juga akaun perniagaan tertunggak yang anda boleh bertindak segera.

Urus Inventori Anda

Daripada perbelanjaan pembelian anda kepada kiraan stok semasa anda.

Fahami perbelanjaan perniagaan anda dan urus tahap stok anda. Anda juga boleh mengeluarkan invois pembelian terus dalam Biztory kepada pembekal anda.

Permudahkan Perakaunan & Penganggar Cukai

Hasilkan laporan kewangan utama tanpa kerumitan.

Hasilkan laporan kewangan utama anda seperti Untung & Rugi, Kunci Kira-kira, Penyata Akaun untuk perakaunan yang dipermudahkan. Baru-baru ini kami telah melancarkan Penganggar Cukai yang membantu anda menganggarkan jumlah cukai yang perlu dibayar.

Mengapakah Biztory penting dalam membantu PKS?

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa terdapat
lebih daripada 80% PKS yang gagal dalam tempoh setahun.
Kami percaya bahawa salah satu puncanya ialah orang ramai tidak mengambil tahu aliran tunai dan perbelanjaan keluar masuk syarikat mereka.

Selama bertahun-tahun, Biztory telah membantu banyak PKS dalam menguruskan kewangan dan perniagaan mereka.

 

Kini, lebih 13,000 organisasi telah mendaftar untuk Biztory di 60 bandar di seluruh negeri.

Dengan Biztory, anda kini boleh berasa lebih lega kerana, dengan perisian kami, anda kini bukan sahaja boleh mencatatkan invois, pembelian dan perbelanjaan mereka, pada masa yang sama anda juga boleh melakukan penyesuaian bank bulanan anda dengan Biztory.
Kini, pelanggan Bank Rakyat boleh menggunakan perakaunan awan Biztory untuk menguruskan aliran tunai dan invois perniagaan pada bila-bila masa, di mana sahaja

 

Biztory direka untuk pengguna yang tidak mempunyai pengetahuan perakaunan terdahulu dengan antara muka mesra penggunanya.

Khas Untuk Anda

Tawaran istimewa ini adalah eksklusif untuk pelanggan Bank Rakyat.

Biztory memberi PKS & Pelanggan Korporat Bank Rakyat

Percubaan Percuma 3 Bulan Istimewa

Pelanggan Bank Rakyat dapat mengalami Perisian Perakaunan Awan Biztory untuk tempoh yang lebih lama tanpa satu sen pun sebelum melanggan Biztory.

Pelanggan PKS Bank Rakyat juga menerima 

Istimewa Diskaun 20% Harga Biasa Biztory

Alami Sekarang dengan Percubaan Percuma 90 Hari untuk Menikmati Perjalanan Perakaunan Yang Lancar.

Masih, Rasa Tidak Pasti?

Datang kepada kami dan ketahui lebih lanjut tentang Biztory!

Biztory FAQ

Apakah Bank Rakyat eBiz Tools Marketplace?
eBiz Tools Marketplace adalah sebuah platform yang menawarkan pelbagai pilihan penyelesaian solusi perniagaan digital melalui kerjasama dengan syarikat-syarikat Digital/Fintech bereputasi tinggi untuk membantu perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PMKS) dalam mendigitalkan perniagaan mereka bagi menggalakkan pertumbuhan perniagaan dan menambah baik kecekapan operasi.

Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PMKS) boleh menambah baik operasi perniagaan mereka termasuklah Sumber Manusia, Perakaunan, Pengurusan e-Dagang, Pemasaran, Penjenamaan, Kesalinghubungan dan sebagainya dengan melanggani solusi-solusi penyelesaian Rakan Kerjasama Digital.

Apakah Biztory Cloud Accounting Software?
Biztory menjadikan tugas perakaunan harian anda lebih mudah dan pantas. Kurangkan kegunaan kertas dengan perakaunan awan Biztory dan alatannya untuk korporat, SME dan perniagaan hari ini. Akauntan dan Penyimpan Kira anda tidak perlu lagi menyimpan timbunan kertas dan melakukan semakan silang secara manual. Kami yakin bahawa kami akan dapat mengoptimumkan kos perniagaan anda sambil menjamin storan data anda.
Apakah Kerjasama antara Bank Rakyat dan Biztory ini?
Kerjasama antara Bank Rakyat dan Biztory bertujuan membantu pelanggan SME dan koperasi baharu dan sedia ada dengan sistem perakaunan awan yang boleh meringankan operasi perniagaan harian mereka.
Apakah yuran langganan Biztory dan ciri-ciri utamanya?
Yuran langganan berbeza-beza bergantung pada pakej langganan. Berikut adalah pakej-pakej yang tersedia: https://biztory.com.my/pricing-plan/comparison/ 
Bolehkah saya suaikan pakej saya?
Ya boleh, pakej boleh disesuaikan mengikut keperluan anda. Sila hubungi Biztory di info@biztory.com.my atau panggilan 012-3803369  untuk maklumat lanjut.
Saya tidak mempunyai akaun dengan Bank Rakyat. Bolehkah saya melanggan Biztory?
Anda hendaklah mempunyai samada Akaun Semasa-i Elektronik (eCA-i) atau Akaun Simpanan-i untuk melanggan Biztory.

Jika anda tidak mempunyai akaun deposit dengan Bank Rakyat, anda boleh memohon untuk membuka Akaun Semasa-i elektronik di pautan berikut:

https://qr2e.bankrakyat.com.my/suite

Bagaimanakah caranya untuk saya melanggan Biztory?
Jika anda berminat dan ingin memohon, anda boleh memohon di eBiz Tools Marketplace di pautan berikut: https://qr2e.bankrakyat.com.my/marketplace
Sebagai alternatif, sila lawati kami di mana-mana Business Banking Centre (BBC) Bank Rakyat. Kakitangan kami sedia membantu dengan permohonan anda.
Saya ada soalan lanjut mengenai Biztory, siapakah yang boleh saya hubungi?
Untuk sebarang pertanyaan berkaitan Biztory, sila emel mereka di info@biztory.com.my atau panggilan 012-3803369
Apakah rancangan yang disediakan untuk percubaan percuma?
Pelan yang disediakan untuk percubaan percuma ialah PRO Plan di mana anda boleh mencuba ciri lengkap Biztory.
Bolehkah saya tahu apakah ciri-ciri yang akan disediakan untuk versi Percubaan pelan Pro?
Ciri lengkap versi percubaan pelan Pro boleh dibaca di sini –  https://biztory.com.my/pricing-plan/comparison/ 
Bolehkah saya bermula dari PERCUMA dan naik taraf kepada versi berbayar nanti?
Ya! Anda boleh memilih untuk melanggan perkhidmatan Biztory setelah anda mencuba versi percubaan kami.
Apakah kuota e-Invois?
Dalam Biztory, terdapat fungsi yang membolehkan anda menghantar dokumen seperti invois dan sebut harga kepada pelanggan anda melalui e-mel. Kuota e-invois ialah had e-mel yang boleh anda hantar menggunakan Biztory setiap bulan.

P.S. Kuota e-invois anda tidak akan menjejaskan bilangan invois yang boleh anda masukkan ke Biztory, dan ia akan dimuat semula setiap bulan.

Adakah anda menyediakan sebarang latihan untuk perisian ini?
Semua pelanggan baharu layak menikmati satu latihan secara percuma. Walau bagaimanapun, Biztory juga menawarkan latihan di tapak untuk syarikat anda dengan bayaran tertentu.
Bagaimanakah anda mengira pengguna? Bolehkah saya log masuk ke akaun yang sama daripada berbilang peranti?
Pengguna ialah akaun yang anda gunakan untuk log masuk ke Biztory dan melaksanakan sebarang tugas. Ya, Anda boleh log masuk ke akaun yang sama menggunakan peranti yang berbeza.
Bolehkah saya menambah beberapa syarikat dalam satu akaun Biztory?
Tidak, adalah mustahil untuk menambah berbilang syarikat dalam satu akaun Biztory. Biztory menganggap data yang didaftarkan dalam akaun anda sebagai satu syarikat.
Bolehkah saya memantau beberapa cawangan di bawah syarikat yang sama dalam satu akaun Biztory?
Ya, anda boleh memberitahu Biztory dan kita akan membolehkan anda memantau prestasi berbilang cawangan di bawah satu syarikat
Bagaimanakah cara saya membuat pembayaran?
Selepas anda memilih pelan langganan anda, teruskan mengisi butiran dan anda boleh membayar menggunakan kad kredit atau kad debit anda.
Adakah saya akan menerima peringatan untuk memperbaharui langganan saya?
Ya, pemberitahuan akan muncul dalam akaun Biztory anda apabila langganan anda hampir tamat. E-mel juga akan dihantar ke alamat e-mel berdaftar anda.